Aktuality


Zveřejněno 12. 6. 2024

Hlášení 12.6.2024

  • Upozorňujeme občany, že z důvodu stavebních prací nebude od 17.06.2024 až do odvolání možný vjezd do horní části ulice Jana Černého (od křižovatky s ulicí Na Výsluní po boží muku). Průjezd z ulice Na Výsluní do ul. U Sokolovny bude zachován. Omezení platí do odvolání. Děkujeme za pochopení a trpělivost.
  • Zveme Vás na výstavu výtvarných děl žáků ZŠ v Moravské Nové Vsi, Lužicích, Hruškách a Mikulčicích. Vybrané třídy se i letos účastnily vzdělávacího projektu Umělci po škole. Pod vedením studentů vysokých škol uměleckých oborů letos tvořily díla na téma „HRANICE“. Jste srdečně zváni na jejich slavnostní vernisáž, která proběhne tuto neděli v 16 hodin v sokolovně Moravské Nové Vsi. K VÍNEČKU A DOBRÉ NÁLADĚ VÁM BUDE HRÁT CIMBÁLOVÁ MUZIKA LUSK pod vedením JIŘÍHO SVOBODY. Možná zazpívají i osmáci z Moravské a nebude zde chybět ani občerstvení!

    Výstava bude přístupná od pondělí 17.června každé odpoledne od tří do pěti hodin. Ochotně Vás provedou žáci místní osmé třídy, kteří jsou Vám k dispozici až do pátku  21.6. 17 hodin, kdy výstava končí.

  • Zveme Vás na turnaj vinných mušek, který se koná sobotu 15.6 . od 13 hodin na hřišti v Moravské Nové Vsi. Turnaje se zúčastní týmy z Mor. Nové Vsi, Týnce, Tvrdonic a Kostic. Občerstvení zajištěno.
  • Jste zváni na Zahrávání hodů aneb Minihody pro deváťáky, které se konají v sobotu 22.června v areálu sokolovny. Již od 9 hodin proběhne strouhání a ruční stavění máje, od 16 h bude krojovaný průvod a od 17 hod taneční zábava. Hraje DH ZUŠ Velké Bílovice a DH Bílovčanka. Přijďte se podívat, zatancovat a podpořit.
  • Výsledky voleb do Evropského parlamentu v Moravské Nové Vsi. Volební účast byla 32,8%.
  • Vodovody a kanalizace Hodonín oznamují, že budou ve dnech 12.6.2024 až 8.7.2024 provádět odečty vodoměrů. Prosíme občany o zpřístupnění vodoměrů. 
  • Po události na stavbě ZŠ - pádu lešení je provoz družiny přesunut do náhradních prostor. Vedení školy rodiče žáků informovalo. Celá událost je v šetření. Jakmile bude šetření ukončeno, poskytneme další informace. 
  • Upozorňujeme, že dojde k uzavírkám krajských silnic z důvodu oprav. Od 10.06. do 24.06.2024 dojde k částečné uzavírce silnice od křižovatky Školní/ Pod Kostelem až po hřbitov. Od 25.06. do 26.07.2024 dojde k úplné uzavírce silnice od hlavní křižovatky (Penzion Moravia) po křižovatku Školní/ Pod Kostelem. Dbejte dopravního značení. Více informací a mapa objízdných tras zde.
  • Upozorňujeme rodiče a děti, že kvůli uzávírce krajské silnice bude od 10.6. až do odvolání zřízen provizorní vstup do budovy 1. st. základní školy, a to branou z ulice nám. Republiky. Z ulice Školní bude vstup uzavřen.
  • Upozorňujeme občany, že z důvodu oprav bude až do odvolání smuteční síň uzavřena.
  • Firma JURIGA z Troskotovic bude ve čtvrtek 13. 6. v 14:30 hodin na prodejním místě prodávat rané brambory - 1 kg za 15,- Kč, baleny po deseti kilogramech.
  • Obec Týnec Vás zve na Dětský den, který se koná v sobotu 22.6.2024 od 14 h na fotbalovém hřišti v Týnci.
  • Upozorňujeme občany, aby nevstupovali a neprocházeli právě probíhající stavbou ulicí Jana Černého. Zejména prosíme rodiče dětí, aby o této situaci poučili své děti.  
  • Upozorňujeme občany, že z důvodu stavebních prací nebude možný až do odvolání vjezd do spodní části ulice Jana Černého (od křižovatky s ulicí Na Výsluní po křižovatku s ul. U Jordánky). Nebude možný ani vjezd a výjezd z ulice Zákoutí. Vjezd na ul. Na Výsluní zůstane zachován.
    Omezení platí do odvolání. Děkujeme za pochopení a trpělivost.
  • Pan Prokeš nabídne ve středu 12.6. od 9 - 9.30 h vejce, cena 80,- Kč.
  • Upozorňujeme občany, že od pondělí 13.5. do odvolání není z důvodu stavebních prací neprůjezdná křižovatka na ul. Kamenná, Dlážděná a Jana Černého, dále spodní část ul. Jana Černého až ke křižovatce na ul. Na Výsluní. Výjezd z ul. Na Výsluní bude zachován.
  • Lékárna u sv. Jakuba oznamuje, že bude otevřeno vždy v pondělí, ve středu a ve čtvrtek od 8:00 do 16:00 hod., tel: 519 342 391
  • Upozorňujeme občany, že poplatek za odpad a za psa byl splatný ke dni 31.03.2024. Pokud jste poplatek dosud neuhradili, žádáme Vás o uhrazení platby. Poplatek za odpad činí 840,-Kč /osoba.  Za psa 200,-Kč, senioři nad 65 let platí  100,-Kč. Poplatek je možné uhradit v pondělí a ve středu na pokladně úřadu městyse nebo bankovním převodem na č.ú. 1382079379/0800, v.s. 1345 (odpad) v.s. 1341 (pes), s.s. číslo domu. Obecně závazné vyhlášky k nahlédnutí zde: OZV za obecní systém odpadového hospodářství a OZV za psa. Samolepky se nyní nevydávají. Nově je možno platit platební kartou prostřednictvím terminálu.
  • Svoz komunálního odpadu proběhne každé úterý v sudý týden. Doporučujeme popelnice přichystat večer před svozem. Odpad bude vyvážen kolem 6 hodiny ráno.
  • Upozorňujeme občany, že od 1.4.2024 do 30.6.2025 proběhne v naší obci revize katastru nemovitostí, kterou bude provádět katastrální úřad.  Více informací zde .

Zpět na seznam aktualit

Kam dál?

Informace