Aktuality


Zveřejněno 5. 1. 2024

Aktuality ze schůzí rady - prosinec 2023

Rada městyse na svých schůzích dne 5. a 19. prosince projednala zejména tyto body:

  • Radní projednali a schválili veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace pro činnost místních spolků do hodnoty 50 000 Kč pro jednotlivý subjekt. Rada městyse tak podpořila místní svaz chovatelů, modelářů, neoveské Heriny, myslivecké spolky a Fotbalový klub mládeže Podluží.
  • Rada městyse jako zřizovatel schválila rozpočty na činnost příspěvkových organizací základní školy, mateřské školy i Služeb na následující rok.

  • Radní rokovali o možnosti navýšení rozpočtu stavby ,,Obnova radnice po tornádu“. Řádným výběrovým řízením se podařilo získat v létě lepší cenu oproti předpokladu a také oproti rozpočtu který se žádal na dotace na Ministerstvo pro místní rozvoj. Po jednání se zhotovitelem a stavebním dozorem radní rozhodli ušetřené peníze využít na obnovu částí radnice, se kterými se při rekonstrukci nepočítalo. Za ušetřené 3 miliony korun tak městys na popud radních obnoví technologie vytápění, rozvodů vody a kanalizace a obnoví sociálních zařízení z 90. let 20. století, které nebyly v projektové dokumentaci zahrnuté.

  • Členové rady městyse schválili objednávku projektové dokumentace na obnovu hrušňové aleje za obcí směr Hrušky za cenu 48.000 Kč, kdy samotná výsadba je plánována na rok 2024.

  • Radní schválili spolupráci s organizacemi Člověk v tísni a Nadace Partnerství spočívající ve vytvoření akčního klimatického plánu. Cílem činnosti je navrhnout a naplánovat opatření v městysi i v krajině na zmírnění následků změn klimatu. Vytvoření akčního plánu bude předcházet seminář pro aktivní občany.

  • Radní schválili pro plynulejší a transparentní uskutečňování projektů po tornádu novou směrnici o zadávání veřejných zakázek, dosavadní směrnice z roku 2011 dle doporučení krajského auditu již nevyhovovala a byla zastaralá. Současně radní schválili delegaci kompetencí pro starostku a místostarostu k nákupu zboží, materiálu a pořízení služeb a prací pro jednotlivé případy do hodnoty 100.000 Kč.

  • Rada městyse schválila založení spořícího účtu u České spořitelny, na který se uloží volné finance, které budou postupně čerpány na projekty až v průběhu roku. Z uložených finančních prostředků tak městys získá úroky 5,7 %, které pomůžou při spolufinancování projektů obnovy po tornádu.

Zpět na seznam aktualit

Kam dál?

Informace